Top 10

10 lucruri despre zborul cu parapanta

10 lucruri despre zborul cu parapanta

10 lucruri interesante despre zborul cu parapanta - pentru începători

1. Cu ce viteză voi zbura cu parapanta?
Parapanta plutește în masa de aer cu o viteză de aproximativ 30Km/h. De aceea nu vei simți un curent puternic și poți discuta cu pilotul cu care zbori în tandem fără să faci vreun efort.
Dacă zbori sincron cu un prieten într-o altă parapantă, vă puteți auzi. Tot datorită vitezei mici ai parte de confort și vei simți curentul doar ca o briză ușoară.

2. Cu ce viteză coboară parapanta?
Panta de coborâre a parapantei este de aproximativ 1 metru la 7-10 metri parcurși (sau un metru la câteva secunde), deci coborârea este foarte lină. Mai mult, curenții de aer cald pot ridica parapanta.
În general, zborul este foarte lin și de obicei fără vreo turbulență pentru că zborul cu parapanta se face în interiorul unei mase de aer.

3. Cât de ușoară este decolarea?
La decolare pilotul stă în spatele pasagerului și pregătește parapanta de zbor, iar apoi pilotul și pasagerul vor alerga câțiva pași până când parapanta preia greutatea celor doi. După decolare pasagerul se așează comod în șeletă iar pilotul nostru vă va oferi un zbor lin și plăcut.

4. Cât de plăcut și lin este zborul cu parapanta?
Toate pachetele noastre au la bază un zbor lin și plăcut, cu viteză redusă și coborâre lină.
Pentru pasageri mai experimentați care doresc un zbor mai intens avem disponibile opțiuni cu manevre acrobatice de intensitate mică și medie. Recomandarea noastră este să alegeți pachetele de zbor lin și apoi să încercați opțiunile acrobatice. Pilotul nostru se va asigura întotdeauna că vă bucurați de zbor, iar dacă experiența devine prea intensă pilotul se va opri înainte de a vă deranja - doar să îi comunicați dacă simțiți că intensitatea este prea mare.
Tot timpul pilotul va zbura mult în limita de siguranță, chiar dacă senzațiile dumneavoastră vor fi intense.

5. Cât de ușoară este aterizarea?
Aterizarea se face în general în picioare. Pilotul va accelera puțin în apropierea locului de aterizare și apoi va încetini parapanta până aceasta se va opri complet în aer, exact la înălțimea dumneavoastră - deci veți ateriza în picioare. În anumite situații particulare pilotul vă poate instrui să aveți picioarele ridicate la aterizare. Ascultați-l pe întreaga durată a zborului și întreaga experiență va fi plăcută și relaxantă.

6. Zborul cu parapanta este sport extrem?
Zborul cu noi este o stare plăcută, lină și generatoare de satisfacții, nu un sport extrem. Ca orice vehicul performant, parapantele pot fi folosite și în stil sportiv, dar acest lucru nu este un serviciu pe care să îl oferim clienților noștri. Chiar și manevrele acrobatice din pachetele disponibile sunt relativ blânde și line, o demonstrație mai intensă a unor manevre de zbor normal pe care orice pilot le stăpânește atunci când este licențiat ca pilot.

Deoarece folosim parapante performante, orice pachet de zbor este departe de limitele de siguranță, capacitățile de manevrare, stabilitate și zbor din specificațiile producătorului.

Bineînțeles, puteți urma școala de zbor (tot cu noi), iar în urma certificării ca pilot puteți manevra parapanta așa cum vă doriți. Evident, odată cu parcurgerea școlii veți căpăta experiență, încredere, veți cunoaște parapanta și limitele acesteia. Dacă doriți să virați mai strâns sau să coborâți mai rapid decât în scaunul de pasager, o veți putea face și vă veți bucura de senzații mai intense și, mai ales, de faptul că tu ai preluat controlul și zbori ca o pasăre, așa cum simți pe moment.

7. Există și o parașută de rezervă?
Da, avem parașută de rezervă care este verificată, desfășurată și reîmpăturită de două ori pe an, așa cum prevede și legea. În condițiile de zbor lin oferite de noi, cu echipamente performante și piloți experimentați probabilitatea de a o folosi vreodată este infimă dar cum siguranța este principiul cel mai important în zbor, avem parașute de rezervă performante cu toate verificările la zi. Piloții noștri sunt antrenați și știu când și cum să le folosească, dacă este cazul, astfel încât să fiți mereu în siguranță.

8. Cât durează un zbor cu parapanta?
Zborurile cu parapanta în tandem (cu dumneavoastră ca pasager) pot dura de la 3 minute (pentru zborurile de încercare la înălțime mică) la peste 15 minute sau mai mult, în funcție de pachetul ales și de condițiile meteo. Pentru anumite pachete pilotul, care poate observa anumite condiții excelente pentru un zbor prelungit (termică), vă poate întreba dacă doriți extinderea pachetului de zbor și, dacă sunteți de acord, va face manevrele necesare pentru un zbor mai lung, cu câștig de înălțime. Deoarece aceste condiții ideale sunt evenimente mai greu de prevăzut și sunt influențate de diferiți factori (precum vremea, temperatura solului, greutatea dumneavoastră, etc.) nu veți ști decât în zbor dacă astfel de zboruri lungi și înalte sunt disponibile. Extinderea zborului este o opțiune pe care v-o recomandăm din toată inima, dacă aveți ocazia să vă fie oferită.

9. Cât de repede poate coborî parapanta ..dacă nu ma simt bine?
Confortul pasagerului și bucuria acestuia de a zbura sunt foarte importante pentru noi. Printr-o comunicare continuă cu dumneavoastră și folosindu-se de vasta experiență de zbor cu pasageri, pilotul va înțelege dacă nu vă simțiți confortabil. Bineînțeles, primordială este siguranța zborului, chiar în detrimentul confortului, dar aceste compromisuri sunt excepții extrem de rare. În cazul extrem de improbabil în care nu vă simțiți confortabil, pilotul va coborî spre zona de aterizare într-un ritm liniar, lin, dar ferm, pentru a reduce durata zborului fără a vă da o stare de coborâre inconfortabil de rapidă. În general, în 2-3 minute veți fi cu picioarele pe sol, după un zbor sigur și cu o aterizare în siguranță. De la altitudini mai înalte, ca urmare a unor extensii de zbor în termică, coborârea poate dura puțin mai mult.

10. Dacă am rău de înălțime pot zbura?
Răul de înălțime se tratează cu zborul cu parapanta. Deoarece în timpul zborului sunteți suspendat într-o masă de aer, fără repere vizuale apropiate (în afară de aripă) și doar cu o ușoară senzație de mișcare, nu veți simți acut senzația deranjantă de înălțime pe care o puteți simți pe un balcon.
Ce vă atrage privirea din parapantă este orizontul, iar senzația cea mai apropiată este cea de privire a unui răsărit sau a unui apus de pe malul mării.

Voucher cadou

Fă un cadou extraordinar unui prieten căruia îi place zborul. Și poți veni și tu cu el!

Te vom suna pentru câteva detalii și a-ți trimite voucherul cadou. Voucherul cadou poate fi pentru oricare dintre serviciile noastre: Zbor Tandem (ca pasager în parapantă) sau Școala de zbor.Unde vrei să zbori cu parapanta?


ACROFLY: PARAPANTA BRASOV - ȘCOALA ȘI TANDEM

Adresa zbor parapanta: str. Bunloc 185, Săcele
județul BRAȘOV
Telefon / Programări: 0746.34.63.74
©2022 PARAPANTA BRASOV ACROFLY | TOATE DREPTURILE REZERVATE

TERMENI ȘI CONDIȚII, COOKIES, GDPR
Parapanta Brasov AcroFly: Logo